ZEMPLÍNSKE HÁMRE: Samospráva realizuje program rozvoja obce

28.11.2007 Snina

Zemplínske Hámre 28. novembra (TASR) - Zhruba 75 miliónov korún si vyžiada dostavba infraštruktúry a výstavba kanalizácie v obci Zemplínske Hámre v Sninskom okrese, ktorú chce samospráva realizovať v rámci programu rozvoja obce.
Súčasťou programu je aj revitalizácia obecných ciest, chodníkov, mostov, miestnych lávok a odvodnenia, čo si vyžiada zhruba 23-miliónové náklady. Súčasťou tejto časti programu je aj kompletná rekonštrukcia námestia.
Samospráva chce tiež dokončiť rozpracovaný projekt športového areálu Barnova rika, kde doposiaľ vybudovala tenisové kurty, futbalové ihrisko, sociálne zariadenia a sprchy. V nadchádzajúcom období chce v areáli dostavať bazény, ďalšie športoviská, parkoviská a objekty cestového ruchu v hodnote 21 miliónov korún. \"Projekty, ktorými sa budeme uchádzať o financie zo štrukturálnych európskych fondov, máme spracované, k dispozícii je stavebné povolenie, čakáme už len na vypísanie schémy, \" uviedol dnes pre TASR starosta Jozef Gajdoš.
Ďalších vyše 10 miliónov korún si vyžiadajú povrchové úpravy v extraviláne obce, ktoré sa dotknú sceľovania pozemkov a doriešenia majetkových vzťahov, úpravy prístupových ciest k týmto pozemkom a pod.
V koncepte územného plánu je aj regionálny projekt Biele kamene, v rámci ktorého vznikne v obci športovo-rekreačné stredisko Johaneska. Realizácia projektu spolu s výstavbou potrebnej infraštruktúry si v rámci prvej etapy projektu vyžiada 350 miliónov korún. Podmienkou je podľa starostu nájsť vhodného investora. Rokovania prebiehajú, ich obsah však nechcel bližšie špecifikovať. \"V prípade, že budeme úspešní, výsledkom projektu bude komplex, ktorý bude slúžiť návštevníkom sninského regiónu v priebehu celého roka, \" doplnil Gajdoš.
 

Vyberte región